Köping får sin första sensei

 Det var i Oxelösund och slutet av Sommarlägret för barn som föreningens ordförande testade för 3:e dan, sandan av mästargraden. Under den drygt 2 timmar långa graderingen så bjöds det på en hel del fartfylld ju-jutsu när den är som bäst. Läktaren var fylld av publik, såväl vuxna som barn – ett 15 tal hade rest bara från Köping för att få uppleva graderingen.

 Det kämpades på bra med högt och tekniskt tempo. En fokuserad och mentalt förberedd Tobias rörde sig smidigt på mattan. Riksgraderingskommittén synade varenda en som testade noggrant.

 RGK bestod vid detta tillfälle av Hans Greger, Bertil Bergdahl och Ola Johanson. 5 personer testade vid detta tillfälle men endast tre bälten delades ut. Spänningen blev extra spänd när sista bältet skulle delas ut och tre stod kvar varav Tobias var en av dem. Därmed sparade man på läktarens största glädje vrål.

 I samma stund som den nya graden erkändes och bältet med tre streck knöts runt midjan så fick föreningen sin första Sensei som är ett erkännande att man kan titulera sig mästare i ju-jutsu.

Många rusade fram och skulle gratulera och främst var det alla barnen från lägret som trängdes på mattan men också nära och kära. Några traditionella kast på den nygraderade genomfördes också av klubbledare runt om i landet.

Det var 9 år seden Tobias graderades senast och nu siktar han på att ta igen några års ”slöande” med 4:e dan om 3 år.

Föreningen gratulerar vår ordförande och nya sensei till sin grad!

Christian

View posts by Christian
Christian är en FD. medlem i ju-jutsu kai Köping. Den egna träningen började redan vid sju års ålder och i dagsläge har Christian svart bälte.