Träningsschema för alla grupper under HT 2018

Hej alla Jujutsu-ka i Köping!

Välkomna tillbaka till en ny jujutsu-termin och välkomna tillbaka till vår nyrenoverade dojo i Energihallen vid Scheeleskolan.

Välkomna också alla nya som vill börja träna jujutsu!

I JJKK tränas den moderna självförsvars-fokuserade jujutsu-kai (JJK). En stil som utvecklats av Hans Greger och medarbetare sedan 1970-talet. Det är landets största jujutsustil och har också äldre rötter tillbaka till den tid då jujutsu fördes från Japan till Väst.

Fr.o.m. 2017 kompletteras klubbens moderna jujutsu med den traditionella japanska skolan Hontai Yoshin Ryu Jujutsu, som har en rak lednings-linje i 19 generationer tillbaka i Japan på 1600-talet. I den skolan ingår förutom jujutsu, träning av traditionella vapen som bo (lång och kort stav) och iai-jutsu (svärd). Klubben tränar HYR som fördjupning för de vuxna som redan har en budogrund.

Instruktörer ht 2018

Huvudinstruktör för JJK i klubben är Tobias Back, sandan ( 3:e dan)

Tobias, sensei instruerar vuxengruppen måndagar med hjälp av klubbens övriga svartbälten och instruktörer. Torsdagar ansvarar den högst graderade för vuxengruppens träning.

Huvudansvarig för klubbens koryu (HYR) är Christer Ekman, sandan (3:e dan) HYR Jujutsu, nidan (2:a dan) i HYR Iaido och iaijutsu samt shodan (1:a dan) i JJK.

Christer, sensei instruerar söndagar först knattegruppen med hjälp av Elisa Bastiani nikyu, (blått bälte) och Maria Eriksson nikyu (blått bälte) Därefter HYR jujutsu. Han instruerar också tisdagar i tachi-jutsu (bo och iai) parallellt med den fria träningen.

Elisa Bastiani nikyu ansvarar för barn- och ungdomsträningen 9-13 år, s.k. mon. Hon vägleds av huvudinstruktörerna samt Tomas Tulldal, sandan (3:e dan) svartbälte JJK

Klubbinstruktörer är också Michael Gustavsson shodan (1:a dan) svart bälte JJK .  Våra unga klippor och instruktörer Kevin McDonald, nidan och Christian Hoffstedt, nidan befinner sig denna termin i Uppsala, men kan förhoppningsvis hälsa på oss då de är i Köping

Träningstider:

Tiderna är nästan desamma som under vårterminen.

Måndagar: Mon (9-13) och knattar (6-8 år) kl. 17.30 – 18.30, Jujutsu (JJK) vuxna kl. 18.30 – 20.00.

Tisdagar: Fri träning och HYR bo- och iaijutsu  kl. 18 – 19.30.

Torsdagar: Mon (9-13 år) kl. 17.30 – 18.30  Jujutsu vuxna (från 14 år) kl. 18.30 – 20.00.

Söndagar: HYR Jujutsu k. 18- 19.30.